Raoul Hedebouw (PVDA): “De belastingdruk in België is de hel voor werknemers en een paradijs voor de rijken”

door: WVDS

Duizenden vacatures raken niet ingevuld terwijl er toch nog altijd heel wat mensen zonder job zitten in ons land. Volgens PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw moeten de lonen omhoog om de vacatures voor de knelpuntberoepen in te vullen.

 

“Ik zie twee oplossingen. Men moet meer investeren in opleidingen zodat mensen de tools kunnen krijgen om bepaalde jobs aan te gaan. Het probleem van knelpuntberoepen zit niet enkel in vraag en aanbod, maar ook in de hoogte van de lonen.”

“Er zijn mensen die zeggen: ‘Voor 1.400 euro per maand gaan werken in een beenhouwerij of in de dienstenchequesector’, dat is veel te moeilijk. Ik zeg tegen die werkgevers: ‘Verhoog de lonen, dat zal het probleem oplossen’”, aldus Raoul Hedebouw bij Redactie24.

Daarnaast is er het probleem van de gigantische belastingdruk in ons land. “Het is de hel voor de werknemers en een paradijs van de rijken in België. De werknemers moeten meer en meer belastingen betalen, maar anderzijds gaan de rijken, de multinationals minder en minder betalen.”

“Ik denk dat er meer belastingen moeten komen op kapitaal en minder op arbeid. Met de taxshift hebben ze net het omgekeerde gedaan. Met onze miljonairsbelasting kunnen we 7 tot 8 miljard gaan halen bij de allerrijksten, niet bij de middenklasse.”

Bekijk het gesprek met Raoul Hedebouw in bovenstaande video.