Sophie Wilmès heeft een boodschap over ons leven na corona

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews

Premier Sophie Wilmès heeft aangegeven dat het bijzonder moeilijk is geweest om coronamaatregelen af te kondigen die onze vrijheden drastisch beperken. Daarnaast liet de eerste minister ook verstaan waar de prioriteiten voor de toekomst moeten liggen.

"Tegenover een onzichtbare dreiging waarvan elementen nog altijd onbekend zijn, ook voor de wetenschap, hebben we moeilijke en soms drastische beslissingen moeten nemen. Geen enkele democraat neemt die beslissingen lichtzinnig."

Sophie Wilmès gaf ook aan dat we niet moeten terugkijken naar de samenleving voor corona, maar dat we werk moeten maken van een samenleving na corona. Daarbij moet volgens haar veel aandacht uitgaan naar een goede verhouding tussen werk en privé.

"Ik denk niet dat we alleen op zoek moeten naar hoe het was vóór de crisis. We moeten naar een betere toekomst. Meer welvaart, meer solidariteit."

"Onze verhouding tot ons werk, onze work-life balance, moet centraal staan in het debat. Voor ons persoonlijk geluk is geen moeite te veel."