Tom Van Grieken dient klacht in tegen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere: dit is er aan de hand

door: MRO
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Het zit er bovenarms op tussen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Het is al langer bekend dat Vooruit de opkomst van Vlaams Belang wil bestrijden, maar Van Grieken vindt dat een lijn is overschreden.

Melissa Depraetere heeft Tom Van Grieken in een interview in 'De Tijd' een racist genoemd. De voorzitter van Vlaams Belang pikt dit niet en dient klacht in wegens laster en eerroof.

"Ik heb er geen probleem mee dat Vooruit ons politiek aanvalt, maar iemand zonder aanleiding beschuldigen van racisme is een brug te ver", zegt Van Grieken. "Hier trekken we dan ook een streep in het zand."

'Racismeprobleem bij Vooruit aanpakken'

Vooruit kwam de voorbije maanden meermaals in opspraak omwille van racistische uitspraken. Zo was er het incident met Conner Rousseau die racistische uitspraken deed en recenter nog met Antwerps schepen Tom Meeuws. 

Tom Van Grieken vindt dat zijn collega daarom beter eerst naar de eigen partij kijkt. "Depraetere zou beter eerst haar partij op orde brengen en het racismeprobleem bij Vooruit aanpakken."