Tom Van Grieken heeft het moeilijk met wat Bart De Wever doet: “Mijn hart breekt oprecht”

door: PMN
Meyrem Almaci - John Crombez - Bart De Wever - Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Tom Van Grieken sprak dinsdagavond voor een Vlaams-nationalistisch publiek. Hij blikte al vooruit naar de verkiezingen van 2024 en sprak ook over Bart De Wever.

Tom Van Grieken weet wat hij zal doen als Vlaams Belang meer dan 50% haalt bij de volgende verkiezingen in 2024. In ‘De Standaard’ lezen we dat hij dan een eenzijdige soevereiniteitsverklaring vanuit het Vlaams Parlement zal doen.

Van Grieken wil die laten ingaan in 2029. Hij wil daarna gaan praten met Wallonië om te zien of een compromis mogelijk is, ofwel gaat Vlaanderen zijn eigen weg.

De voorzitter van Vlaams Belang zei ook dat hij wil dat zijn partij volwassener wordt. Van Grieken wil van Vlaams Belang een beleidspartij maken.

Hij sprak daar al over met verschillende mensen. “Maar er is één gesprek dat mij op alle mogelijke manieren geweigerd wordt”, sprak Van Grieken ook nog.

“Dat is het gesprek met die andere Vlaams-nationale partijvoorzitter, Bart De Wever. Dan breekt mijn hart oprecht als ik moet lezen dat hij wel publiek luncht met Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.”

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app