Tom Van Grieken incasseert forse kritiek: "Dorpspolitiek boven gezondheid"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Honderdduizenden Belgen installeerden intussen de corona-app. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken deed dat niet en zal dat ook niet doen, maar dat komt hem op heel wat kritiek te staan.

"Ik installeer de corona-app niet omdat ik geen vertrouwen heb in de Belgische staat", zei Tom Van Grieken. Die mededeling stuit op heel wat kritiek van politici en van viroloog Marc Van Ranst.

"Wat een populisme, de corona-app is volledig anoniem, ontwikkeld door onze gerenommeerde wetenschappers zoals cryptograaf Bart Preneel (KULeuven) met navolging in het buitenland", reageert Geert Bourgeois (N-VA).

Sammy Mahdi (CD&V) noemt het onverantwoord. "Niemand verplicht u om de app te installeren. Maar mensen angst aanjagen? Totaal onverantwoord. Je moet in deze trouwens geen vertrouwen hebben in de Belgische staat, maar in de professoren en IT’ers die de app hebben ontwikkeld met respect voor de privacy."

Ook Viroloog Marc Van Ranst is scherp voor Van Grieken: "Extreemrechts wil niet meewerken aan de strijd tegen corona door middel van de Coronalert app 'omdat ze de regering wantrouwt'. Ok, dat is duidelijk. Dorpspolitiek boven gezondheid."

"Oproep om de Coronalert app wél te downloaden. 100% veilig en privacy gegarandeerd! Onze omgeving en onze naasten beschermen, willen we dat niet allemaal?", reageert Hilde Crevits (CD&V).