Tom Van Grieken wordt er somber van: "Pijnlijke vaststelling over N-VA"

door: PMN
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Tom Van Grieken heeft een pijnlijke vaststelling gedaan over N-VA. De voorzitter van Vlaams Belang sprak er zondagnamiddag over in zijn 11 juli-toespraak tijdens de Gouden Sporenviering in Kortrijk.

Van Grieken was hard voor de leiders van vandaag. “We hebben een traditie van het op te nemen tegen machtigere en grotere machten. Het verschil met vandaag? Wij hebben laffe leiders", citeert Het Laatste Nieuws hem.

De voorzitter voelt wel dat er wat zit aan te komen. “Ik voel dat er een momentum in aantocht is waarbij Vlaanderen eindelijk met de vuist op tafel kan slaan. 2024 kan ons dat momentum bieden.”

Van Grieken sprak ook over N-VA. "Twintig jaar N-VA heeft België niet veranderd, maar de partij is dat wel. Ik moet met pijn vaststellen dat N-VA een traditionele partij geworden is zoals CD&V en Open VLD."

Nochtans zou Van Grieken maar wat graag samenwerken met N-VA. Hij richt zich dan ook tot de basis van de partij. “Roep uw partijtop tot de orde."

"Zeg dat u het beu bent dat de N-VA zijn karretje hangt aan de socialisten van PS en Vooruit. (...) Laten we na de verkiezingen de handen in elkaar slaan en de Vlaming eindelijk een rechts en Vlaams beleid geven. Laten we samen gaan voor die gezamenlijke droom: een vrij en onafhankelijk Vlaanderen!"