Van Grieken heeft boodschap voor De Wever: "Laat historische kans niet liggen"

door: MRO
Bart De Wever - Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang is er niet in geslaagd de grootste partij van Vlaanderen te worden. Voorzitter Tom Van Grieken lanceert wel een oproep aan N-VA-voorzitter Bart De Wever om samen een Vlaamse regering te vormen indien het resultaat dat toelaat.

"We wilden de grootste partij worden van Vlaanderen, daar zijn wij niet in geslaagd. De grootste partij is N-VA en ik feliciteer uitdrukkelijk Bart De Wever en alle N-VA-militanten", zei Tom Van Grieken.

"Vlaanderen stemde nog rechtser en Vlaamser dan vijf jaar geleden. Het ziet ernaar uit dat voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen een V-meerderheid mogelijk is in het Vlaams Parlement."

"Ik roep expliciet vanavond de N-VA op om deze historische kans niet te laten liggen. Vlaanderen heeft vanavond heel duidelijk gesproken, Vlaanderen wil een rechtser en Vlaamser beleid. Beste Bart, laat deze historische kans niet liggen."

De Wever zal Van Grieken uitnodigen

Bart De Wever vertelde de afgelopen weken dat hij geen coalitie zal vormen met Vlaams Belang. Hij bevestigde wel dat hij als informateur Tom Van Grieken zal uitnodigen voor een gesprek.

"De informateur moet informeren en de democratie respecteren. Ik zal iedereen uitnodigen als informateur", aldus De Wever. 

"Het Vlaams Belang heeft de verkiezingen gewonnen en ik wil hen daar oprecht voor gelukwensen. Het lijkt me logisch dat als een partij de verkiezingen wint, je die ook uitnodigt en dan zullen we verder zien wat er gebeurt."