Van Grieken legt vinger op de wonde: “De Croo heeft geen benul dat 1 op 10 Vlamingen in energie-armoede leeft”

door: WVDS

Nooit moesten we zo diep in de geldbuidel tasten voor onze energiefactuur. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken begrijpt niet dat de regering-De Croo niet meer doet om de mensen financieel te ondersteunen en wijst erop dat groene energie heel duur is.

“Gas en elektriciteit zijn basisbehoeften en daar hoort een BTW-tarief van 6 procent bij. De BTW van 21% die we vandaag heffen is voor luxegoederen, voor kaviaar en champagne. Je kan niet zeggen dat het verwarmen van je badkamer een luxe is”, opent Van Grieken zijn pleidooi voor 6% BTW op gas en elektriciteit.

“Vlaams Belang gelooft in een energiemix. Enerzijds hernieuwbare energie, maar dan moet je ook investeren in thuisbatterijen en dat is heel duur. Men moet beseffen dat groene energie dure energie is.”

“’Heb je te veel poen, stem op Groen’, blijkt het devies. De voorstellen die zij doen, zijn heel dure voorstellen. Die kan je misschien betalen als je een parlementair loon hebt zoals Almaci, maar de meeste mensen kunnen dat niet betalen.”

“Daarom vinden wij dat dit geflankeerd moet zijn met kernenergie. Dat is betrouwbare energie, beter voor het milieu want geen CO2-uitstoot en het is vooral betaalbaar.”

Van Grieken vindt dat premier Alexander De Croo (Open Vld) met zijn regering onvoldoende inspanningen levert om de energiefactuur voor de mensen betaalbaar te houden.

“De Croo heeft geen flauw benul dat 1 op 10 Vlamingen in energie-armoede leeft. Voor De Croo is 1 op 10 een statistiek. Bij Vlaams Belang kunnen wij daar gezichten op kleven. Dat zijn mensen die ons mailen en aanspreken en niet weten hoe ze het einde van de maand moeten halen.”

Bekijk het gesprek met Tom Van Grieken over de energiecrisis in bovenstaande video.