Van Quickenborne hard voor Bart De Wever: "Ik zie een machteloze man"

door: MRO
Vincent Van Quickenborne Open Vld
Afbeelding bron: Photonews

Nadat de formatiepoging van Bart De Wever (N-VA) door Open Vld ondermijnd werd, zit het er bovenarms op tussen beide partijen. Dat bleek nogmaals in Terzake waar kersvers minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) Bart De Wever 'een machteloze man' noemde.

Bart De Wever stelde dat hij niet begrijpt waarom Vincent Van Quickenborne een bocht maakte en toch voor een paars-groen project koos. 

"Ik zie een machteloze man die zegt 'als dit en als dat'. Hij heeft het geprobeerd en zegt dat hij iets met vijf had, maar je moet wel een meerderheid hebben in dit land, 76 zetels op 150, om iets te kunnen doen", reageerde Van Quickenborne.

"Dat is net het verschil, namelijk de stijlbreuk tussen deze regering en wat hij daar zegt. Dat is vertrouwen bouwen en respect hebben en de manier waarop Bart De Wever telkens opnieuw uithaalt naar andere mensen, dat is een ander tijdperk."

Respect en verzoening

"Dat is niet de manier waarop wij dat willen doen en dat is ook de reden waarom het niet gelukt is. Los van de inhoud is het belangrijk om respect te hebben voor uw collega's in de politiek en vertrouwen bouwen."

"Ook al ben je van een andere partij, je moet je kunnen verzoenen met elkaar. Dat kan hij niet en als je niet kan verzoenen, dan kan je niet bouwen."