Vandenbroucke ligt onder vuur: Politiek journalist onthult 'publiek geheim'

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) krijgt steeds meer tegenwind vanuit zijn eigen coalitiepartners. De kritiek van MR-voorzitter Bouchez klinkt steeds luider en ook Elio Di Rupo (PS) ging zwaar in de clinch met Vandenbroucke op het vorige Overlegcomité.

Frank Vandenbroucke ging afgelopen weekend op de rem staan en benadrukte dat de aangekondigde versoepelingen, waaronder de opening van de terrassen, er maar kunnen komen indien de situatie dat toelaat.

Georges-Louis Bouchez is het daar absoluut niet mee eens en haalde flink uit. "Het is al maanden zo dat Bouchez hamert op de noodzaak van versoepelingen. De situatie evolueert in de richting van een open strijd en dat heeft te maken met het feit dat er veel discussie is over de heropening van de terrassen", analyseert politiek journalist Alain Gerlache de situatie in De Wereld Vandaag op Radio 1.

Gerlache merkt dat ook de PS nu in conflict gaat met Frank Vandenbroucke. " Georges-Louis Bouchez oefent ook invloed uit op de andere partijen. Zelfs de PS, die lang geaarzeld heeft om te botsen met Frank Vandenbroucke, begint nu op een omfloerste manier de richting van Vandenbroucke in twijfel te trekken."

"Het is een publiek geheim dat op het laatste Overlegcomité felle woorden zijn gevallen tussen Elio Di Rupo en Frank Vandenbroucke. Het versterkt de positie van Bouchez als hij merkt dat hij gevolgd wordt door de andere."