Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vlijmscherp: “Dit gaan we niet pikken”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

We hebben een nieuwe federale regering. We hebben met Alexander De Croo ook een Vlaamstalige premier.

De Vivaldi-regering mag zich wel aan een stevige oppositie verwachten. De regering heeft immers geen meerderheid aan Vlaams kant. 

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt ook al een eerste keer fel uit. "Dit is een complete negatie van het signaal van de Vlaamse kiezer.”

"Vlaanderen staat in voor 80% van de export, Vlaanderen - met haar hoofdstad Brussel - betaalt 70% van de belastingen maar ziet nog geen 50% van haar kiezers vertegenwoordigd. Vlaanderen betaalt, Wallonië bepaalt. We gaan het verzet tegen deze farce leiden, we nemen de rol van oppositieleider vastberaden op. Dat gaan we niet slikken!"

"Postjes, postjes en nog eens postjes"

Ook Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) is niet onder de indruk van de postjes die al werden gecommuniceerd. "Het Vivaldigedrocht komt er dan toch, met maar liefst 21 postjes met 7 vicepremiers", aldus het Vlaams Belang-kopstuk. 

“De 'inhoud' is hier duidelijk: postjes, postjes en nog eens postjes. Dat terwijl men afgelopen maanden de mond vol had van een efficiëntere politiek. 'Luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden'. Open Vld zocht naar een nieuwe naam? Wel, dat kan alvast de slagzin worden."