Was er druk om te stoppen als voorzitter van Groen? Almaci schept duidelijkheid

door: WVDS
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Meyrem Almaci besliste een punt te zetten achter haar voorzitterschap bij Groen. Of ze druk voelde van binnen de partij?f

“Ik begrijp die vraag want mensen stellen zich de vraag waarom iemand vroegtijdig stopt. We zijn nu 2022 en ik ben bijna 8 jaar voorzitter van de groene partij. Voor een groene partij is dat heel lang.”

“Wij hebben de gewoonte en procedures om regelmatig nieuw, fris bloed in de partij te brengen. Ik merkte tot mijn eigen verbazing dat ik meer dan 7 jaar voorzitter was.”

“Bovendien was de corona-periode heel speciaal en heeft die veel van mensen gevergd. Ik heb in die periode nagedacht. Als ik verder zou gaan, zou dat tot na de verkiezingen van 2024 zijn, dan onderhandelen en zouden 6 maanden daarna interne voorzittersverkiezingen zijn. Dat zit je dicht tegen 2025.”

“Ik heb kinderen en een moeder die 80 is en als ik ergens een moment wat tijd voor mezelf wilde nemen, was het nu. Het is nooit goed als voorzitters op hun stoel blijven plakken.”

“Ik heb de voorbije 14 jaar ontzettend hard gewerkt en heb dat elke dag met hart en ziel gedaan. Maar je kan als voorzitter nooit zeggen ‘nu ben ik eens niet beschikbaar’. Na die 14 jaar wil ik iets teruggeven aan die mensen die mij de afgelopen jaren gesteund hebben.”

Thuis geloven ze er niets van dat ik het rustiger aan ga doen, maar mijn echtgenoot is wel heel blij.”

Bekijk het gesprek met Meyrem Almaci in onderstaande video.