"Wie voor bescheiden loon gaat werken heeft slagen gekregen, leeflonen zijn fors gestegen"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

De regering-De Croo beloont de mensen die niet werken. Dat is de boodschap van Bart De Wever, die eraan toevoegt dat mensen die werken voor een bescheiden loon aan koopkracht hebben ingeboet. N-VA wil dat veranderen.

"Onder de Zweedse regering werden mensen die voor een bescheiden loon gingen werken beloond. Onder de Vivaldi-regering is hun koopkracht gedaald", stelt N-VA-voorzitter Bart De Wever in 'De afspraak op vrijdag' op VRT.

"Er is een transfer van mensen die voor een bescheiden loon gaan werken naar de inactieven. Wij willen mensen die gaan werken voor een bescheiden loon duidelijk meer geven dan mensen die inactief zijn."

"Als je een alleenstaande moeder met een kind bent, dan win je honderden euro's door niet te gaan werken. Mensen die voor een bescheiden loon gaan werken, die hebben slagen gekregen."

"Mensen die niet werken zijn er op vooruit gegaan"

"Wie is er dan merkelijk op vooruit gegaan? De passieven. Leeflonen zijn 12 procent bovenop de index gestegen en langdurig werklozen 7 procent bovenop de index. Die hebben koopkracht gewonnen, maar dat zijn mensen die niet werken. Dat zijn kiezers van de PS. Vooruit heeft zijn kiezers echt in de rug geschoten."