Kim Van Oncen beleeft nare ervaring: “Ik drong niet tot hem door”

door: ASX
Kim Van Oncen
Afbeelding bron: wvds

In het Play4-programma ‘Helden van het Internet’ brengt programmamaker Eric Goens bekende Vlamingen in contact met zogenaamde online haters. In de aflevering van afgelopen maandag ging radiopresentatrice Kim Van Oncen de confrontatie aan.

In het programma ‘Goeiemorgen Morgen!’, dat ze samen presenteert met Peter Van de Veire, blikt Kim terug op de bizarre ontmoeting met de man. “Normaal lees ik zelfs die commentaren niet, dus om nu die confrontatie aan te gaan, dat was wel bijzonder”, vertelt Kim.

De actrice uit ‘Dertigers’ probeerde de man duidelijk te maken dat iedereen een mening mag hebben, maar dat de manier waarop het geformuleerd wordt respectvoller mag zijn. “Maar ik drong echt niet door tot die man”, klinkt het.

Toch heeft Kim allerminst spijt van haar deelname aan het programma. “Ik vind het heel goed dat er eindelijk eens aandacht wordt gegeven hoe nefast dat kan zijn voor mensen hun mentale gezondheid”, verklaart Kim. “Het is ook een signaal voor onze maatschappij: Mannen, stop daar nu gewoon mee!”