Peter Van de Veire is er helemaal klaar mee: “Nu moeten ze mij nooit meer vragen”

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Radio2-presentator Peter Van de Veire maakte deze week een uitstapje naar zijn ex-collega’s bij MNM. De sympathieke presentator was te gast bij z’n voormalige sidekicks Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert in de podcast ’22 Minuten Stomme Vragen’.

Een blij weerzien voor Kawtar, die een tijdlang samen met Peter Van de Veire diens ochtendshow mocht presenteren. In de podcast  vragen Kawtar en Robin de radiomaker de kleren van het lijf. Zo polsen ze onder meer of Peter meedoet aan het volgende seizoen van ‘The Masked Singer’.

“Ze hebben mij destijds gevraagd voor het eerste seizoen, maar toen lukte het niet, omdat ik die combinatie niet zag zitten”, bekent Peter. “Ook voor het tweede seizoen heb ik moeten passen, maar voor het derde seizoen had ik wel wat tijd. Dus had ik bevestigd: Dit jaar doe ik mee”, gaat het verder.

Wie het derde seizoen van ‘The Masked Singer’ gevolgd heeft, weet dat Peter Van de Veire niet in het programma te zien was. De presentator geeft tekst en uitleg waar het alsnog fout liep.

“Op het einde van de zomer 2022 communiceerden we bij VRT dat ‘Eurosong’ zou terugkeren, dat ik opnieuw exclusief voor VRT televisie en radio ging werken en dat ik een ochtendshow op radio2 zou presenteren”, begint Peter zijn verhaal.

“Een week later kreeg mijn manager telefoon van de makers van ‘The Masked Singer’ met de mededeling dat ik toch niet kon deelnemen, omdat ik al ‘Eurosong’ zou presenteren en te horen zou zijn op radio2”, vertelt Peter.

Een beslissing die het VRT-gezicht tot op heden betreurt. Niet in het minst omdat de makers hem zelf tot driemaal toe gecontacteerd hadden voor een deelname aan het kijkcijferkanon. “Nu moeten ze mij echt niet meer vragen”, besluit Peter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MNM (@mnmbe)