Peter Van de Veire openhartig over vruchtbaarheidsproblemen: "Zes pogingen gedaan"

door: LHX
Peter Van de Veire
Afbeelding bron: Photonews

Peter Van de Veire heeft in totaal vier kinderen. De drie eerste komen uit een eerdere relatie, de jongste kreeg hij samen met zijn vrouw Ilse. Dat was een heftig proces.

Na de geboorte van zijn drie eerste kinderen liet Peter Van de Veire een vasectomie laten uitvoeren. "Het komt er eigenlijk op neer dat ze de boel hebben doorgebrand", vertelt hij op Radio2.

Toen hij een relatie kreeg met Ilse, besloot hij om de vasectomie weer te laten omkeren. Na een jaar of twee proberen, bleek echter dat er tóch iets mis was.

"Door die vasectomie én door die vasectomie om te keren, gaat je lichaam na een paar maanden merken dat er van alles niet klopt", legt hij uit. "Dan valt je lichaam de zaadcellen aan die uit je fabriekje komen aan en maakt die kapot."

Er zat niets anders op dan een ICSI-behandeling te ondergaan. "Ze nemen materiaal van mij en halen daar goeie dingen uit en combineren die met goeie, vruchtbare dingen van mijn vrouw", aldus Peter.

Zijn vrouw moest daarvoor veel hormonen krijgen, wat erg pittig was. "Maar bij de zesde poging hebben wij dan toch onze zoon Lex mogen ontvangen", klinkt het.