Britten maken zich zorgen over Queen Elisabeth: "Ze vertellen ons de waarheid niet!"

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Queen Elizabeth II zou normaal gezien op 10 mei naar de opening van het Britse Parlement gaan. Ze stuurde echter haar zoon prins Charles om de troonrede voor te lezen. 

Voor het eerst in 59 jaar was Queen Elizabeth niet aanwezig om de troonrede voor te lezen bij de opening van het Britse Parlement. Volgens woordvoerders van de koninklijke familie liet de koningin verstek gaan na advies van haar arts omwille van mobiliteitsproblemen.

Het is niet de eerste keer dat de Queen op het laatste moment bekend maakt niet aanwezig te zijn op een officiële aangelegenheid, maar Britten maken zich nu echt zorgen. "Ze vertellen ons sowieso de waarheid niet", klinkt het op sociale media.

"Hun gezichten zeggen genoeg", merkt iemand op bij een foto van prins Charles, prins William en Camilla. "Een troonsafstand lijkt in zicht", vreest iemand. "Ik denk dat dat de enige manier is om de monarchie te redden. Ik respecteer de Queen en prins William is een geweldige man", reageert iemand.

"Ze zou het moeten doen, als ze haar werk niet meer kan uitvoeren", vindt iemand. Veel Britten zijn er echter van overtuigd: "Dat gaat nooit gebeuren". De koningin zal volgens velen tot haar einde op de troon zitten. "De Queen zal moeten sterven voor ze afstand doet van de troon."