Delphine van Saksen-Coburg heel eerlijk: “Van die mensen blijf ik weg”

door: COS
Afbeelding bron: Instagram @delphine_de_saxe_cobourg

Delphine van Saksen-Coburg begon 2020 nog als Delphine Boël, maar mag zich nu ‘prinses’ noemen. Ze werd in oktober eindelijk erkend als de dochter van koning Albert II.

Prinses Delphine werd dit jaar met verschillende obstakels geconfronteerd. Toch wist ze zich altijd sterk te houden. Dat deed ze onder meer door dankbaar te zijn voor de goede dingen in het leven.

“En door weloverwogen mijn angsten te confronteren”, zegt ze in Het Laatste Nieuws. “Dat is voor mij een manier om ver weg te blijven van zelfmedelijden en bitterheid, twee gevoelens die verwoestend kunnen werken.”

Kommer en kwel

“Ik blijf ook weg van mensen die alleen maar praten over kommer en kwel”, benadrukt ze. Daarnaast vond Delphine inspiratie in grappige filmpjes van mensen die lachten me de hachelijke toestand waarin we ons bevinden.

“Er zijn zoveel creatieve en getalenteerde mensen in de wereld. Ik zag mensen die een haardroger en een videoscherm gebruiken om te doen alsof ze in een vliegtuig zitten, anderen die aan het skateboarden zijn met hun huisdieren”, aldus Delphine.