Delphine van Saksen-Coburg verrast iedereen: “Ze hoefde dat niet te doen”

door: COS
Afbeelding bron: Instagram @delphine_de_saxe_cobourg

Delphine van Saksen-Coburg mag zich sinds oktober prinses van België noemen. Ze leverde een lange strijd om erkend te worden.

Delphine heeft ondertussen al haar eerste publieke optreden als prinses achter de rug. Ze bezocht het Sint-Pietersziekenhuis in de Brusselse Marollen. Nu heeft Delphine ook het Fonds Prinses Delphine van Saksen-Coburg opgericht.

Dat fonds zal initiatieven voor de integratie van kunst in de gezondheidszorg financieren. Delphine verrast met die actie. “Zelfs prinses Léa heft een fonds, maar wat Delphine betreft is het toch wel opmerkelijk. Ze hoeft dat niet te doen”, zegt royaltwatcher Mario Danneels in Het Laatste Nieuws.

Geen dotatie

“Ze krijgt geen dotatie en is niet verplicht te werken voor haar geld of een bepaald aantal officiële prestaties te leveren. Het verrast me dus wel dat ze ermee begint, maar ik vind het wel nobel dat ze zich inzet”, aldus Mario.

Dat het om kunst gaat is volgers de royaltykenner geen toeval. “Dat is al 30 jaar haar dada.” En ook bij de andere leden van de koninklijke familie weerspiegelen de stichtingen hun interesses. “Zo’n fonds is een manier om te tonen waar ze voor staan en wat hen bezighoudt.”