Deze senior royalty stijgt in rang nu de Queen gezondheidsproblemen heeft: Deze taak rust op haar

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

De Britse Queen, 95 jaar oud, zal minder gaan werken na een reeks van gezondheidsproblemen. Prins Charles en zijn vrouw Camilla, zullen daarom meer het voortouw nemen in allerlei bevoegdheden.

Volgend jaar zullen er festiviteiten zijn om de 70-jarige regeerperiode van de vorstin te vieren. Camilla, zal een belangrijke rol spelen bij de viering van het platina jubileum van de koningin, nu ze in rang stijgt binnen de koninklijke familie, schrijft The Mirror.

De hertogin van Cornwall zal de "Grote Jubileum Lunch" leiden. De lunch staat centraal in de viering en is een landelijk evenement waarbij Britse families en vrienden samenkomen voor straatfeesten en sit-downmaaltijden om Elizabeth II, de langst regerende vorstin in de Britse geschiedenis, te eren.

Een bron vanuit het paleis vertelde aan de Mail On Sunday: "Dit maakt deel uit van een reeks evenementen die plaatsvinden, maar het betekent dat Camilla een centrale rol zal spelen in het leiden van de natie in de vieringen, als teken van haar groeiende verantwoordelijkheden.”

Wil je meer lezen over de koningshuizen: Download nu de gratis app van Redactie24

Tags