Gênant! Prinses Claire moet afdankertjes van koningin Paola dragen om Laurent te plezieren

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens de jaarlijkse herdenkingsmis voor alle overleden leden van de koninklijke familie verscheen prinses Claire in een opvallend wijde mantel van Natan. Een gerecycleerd stuk, zo blijkt nu. In 2019 droeg koningin Paola immers dezelfde mantel, eveneens tijdens een herdenkingsviering.

Het is overigens niet de eerste keer dat prinses Claire in de kleerkast van haar schoonmoeder gaat snuffelen, lezen we op de website van HLN. “In 2010 droeg ze tot twee keer toe een jas van Paola uit de jaren ’60. Dat was toen een modestatement, een keuze voor vintage”, vertelt modeblogger Jelka Van Duyse.

Nu lijkt er echter een andere reden schuil te gaan achter de kledijkeuze van de prinses. Het is haar echtgenoot, prins Laurent, die vindt dat zijn vrouw zich niet altijd nieuwe kleding kan veroorloven. De teruggeschroefde dotatie van de jongste zoon van Albert en Paola ligt aan de basis van het probleem.

Nochtans kan prins Laurent nog steeds rekenen op een mooie som van 300.000 euro per jaar. Dat zou naar eigen zeggen niet voldoende zijn om alle kosten te dekken. Bijgevolg moet er bespaard worden waar er kan en biedt de kleerkast van la dolce Paola gelukkig soelaas voor het vestimentaire luik.