koning Albert en koningin Paola hebben heel wat te verdelen: “Luxejacht, appartementen,..."

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Koning Albert en koningin Paola lieten hun huwelijkscontract wijzigen. Op die manier zal Alberts buitenechtelijke dochter Delphine minder erfen.

Royaltywachter Mario Danneels gaat in Story na wat het vorstenpaar allemaal te verdelen heeft. En dat blijkt heel wat te zijn.

“Een vakantiehuis, dat is er alleszins: Albert en Paola kochten in 1990 Les Romarins in het Zuid-Franse dorp Châteauneuf-Grasse, twintig kilometer landinwaarts van Cannes.”

“In 2009 lanceerde een Brussels blad dat het vorstenpaar in het aanpalende dorp Opio een tweede villa had gekocht, maar het paleis reageerde dat het bericht ‘ongegrond’ was.”

“Een jaar eerder investeerden Albert en Paola alleszins wel in de Alpa, hun 27 meter lange luxejacht van Italiaanse makelij dat toen op een catalogusprijs van 4,6 miljoen euro af klopte.”

Twee appartementen in Oostende

Het koningspaar heeft ook nog een appartement in Rome. “Tien jaar geleden kochten ze ook nog voor 100.000 euro een vervallen pastorij in Namen. Ze lieten die opknappen en de blote eigendom staat nu op naam van de kinderen van Laurent en Claire”, gaat Danneels verder.

“In 2009 voor anderhalf miljoen euro in twee appartementen met zicht op de jachthaven aan de Vrijhavenstraat in Oostende. Die verhuurt hij onder meer aan zijn vertrouweling Vincent Pardoen, die als intendant van de Civiele Lijst tot 2013 de paleis financiën beheerde.”

Koning Albert en koningin Paola wonen in het kasteel van Belvédère in Laken. Dat kasteel behoort toe aan de Koninklijke Schenking en is dus staatsbezit.