Koningin Paola en koning Albert op het punt om te scheiden: 'Deze uitspraak van advocaten deed hen tot inkeer komen'

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Op zondag 20 februari wordt op Eén een bijzondere documentaire uitgezonden. Koningin Paola vertelt voor het eerst haar verhaal in 'Paola, côté jardin'.

Van haar huwelijksproblemen met koning Albert II maakt koningin Paola in 'Paola, côté jardin' geen geheim. Ze vertelt hoe tussen 1970 en 1980 de scheiding wel erg nabij was en hoe ze, na het overspel van Albert met de moeder van prinses Delphine, zelf enkele flirts beleefde met mannen.

Koningin Paola geeft toe hoe moeilijk de situatie was voor haar. "Ik voelde me miserabel. Ik wist niet waar ik heen moest. Onze echtscheiding hing in de lucht. Tien jaar lang heb ik afstand genomen van m’n relatie", citeert Het Laatste Nieuws Paola.

Paola en Albert gaven hun relatie een nieuwe kans op het moment dat ze de scheidingspapieren zouden ondertekenen. "De advocaten zeiden: 'Als u gaat scheiden, dan gaan de kinderen naar u en niet naar uw vrouw.'", herinnert Albert zich in de documentaire. 

"Maar dat heb ik niet geaccepteerd, want dat is niet juist. Kinderen hebben recht op hun moeder", legt Albert uit. "Dat was mijn eerste reactie, en daar is de rest uit voortgekomen."