Mag prinses Elisabeth fouten maken? Royaltywatcher kan geen éénduidig antwoord geven

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Onlangs verspreidde de media een foto van een schaars geklede prinses Alexia. Iets waarover heel wat tumult ontstond. Onze prinses Elisabeth legde tot nu toe een haast perfect parcours af, maar wat als zij in de fout zou gaan?

Na het verschijnen van de foto van prinses Alexia werd er door het Nederlandse koningshuis niet echt zwaar getild aan dit incident. Alexia heeft het geluk niet de troonopvolgster te zijn en er op die manier vrij goed vanaf te komen. 

Jo De Poorter vertelt in 'De zevende dag of Elisabeth als jonge dame fouten mag maken.  "Het koningspaar zou antwoorden dat ze theoretisch de gelegenheid absoluut krijgt om fouten te maken.” Verder merkt de royaltywatcher op: “Maar vooral koning Filip is zelf getraumatiseerd door fouten die hij maakte"

"Zelfs in verband met z'n dochter toen ze 20 jaar geleden geboren werd. Iedereen kent die uitspraak nog: 'Het is een echt vrouwtje.' Dat was een letterlijke vertaling van het Frans."

"Die uitspraak achtervolgt hem en zijn dochter nog altijd tot op de dag van vandaag. Theorie: ja, ze mag fouten maken. Praktijk: zo weinig mogelijk", besluit Jo De Poorter.