Paleis reageert voor het eerst op ziekenhuisopname koning Albert en is teleurgesteld

door: PMN
koning Albert - koningin Fabiola
Afbeelding bron: Photonews

Koning Albert is sinds woensdagmiddag weer thuis. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen met een bloedinfectie en uitdrogingsverschijnselen. 

De 89-jarige koning Albert zal de komende tijd nog veel moeten rusten. De grote vraag is hij of er op 21 juli bij zal zijn? Dan is er de nationale feestdag en voor het eerst in tien jaar zouden koning Albert en koningin Fabiola ook van de partij zijn.

Het Koninklijk Paleis heeft voor het eerst ook gereageerd op de ziekenhuisopname van de vorst. Het Paleis wordt het kwalijk genomen dat het niet communiceerde over de bloedvergiftiging. Communicatiedirecteur Xavier Baert geeft in Het Nieuwsblad wat meer uitleg.

“De regel is dat we zo discreet mogelijk zijn over medische gegevens, zeker voor koning Albert, die al bijna tien jaar geen koning meer is. Ik begrijp dat de informatie is uitgelekt, dat vinden wij ook niet fijn.”

“Het is altijd een afweging die we moeten maken. Als het vanuit medisch oogpunt is niet ernstig is en heeft geen gevolgen, gaan we voor de bescherming van het privéleven en het medisch geheim. Van bij het begin was duidelijk dat de bloedinfectie geen risico inhield voor voor zijn gezondheid op lange termijn. De behandeling is ook goed verlopen.”