Prins Laurent kookt van woede: “Blijkbaar mag de politiek dat allemaal zo beslissen?!”

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Elk huisje heeft zijn kruisje, dat spreekwoord geldt ook voor kastelen en paleizen. Het rommelt namelijk weer eens in Laken. Prins Laurent vertelde tijdens een interview aan Het Nieuwsblad wat er hem dwarszit.

De jongste zoon van koning Albert II en koningin Paola heeft zijn naam moeten laten wijzigen. De prins heet niet langer ‘van België’, maar ‘van Saksen-Coburg’. Het gevolg van een koninklijk besluit uit 2015.

Niet alleen prins Laurent, maar ook zijn zus Astrid moest naar het gemeentehuis om haar identiteitskaart te laten aanpassen. Enkel prinses Delphine ontsnapt aan de naamsverandering. Sinds haar erkenning als dochter van koning Albert heette zij officieel al “de Saxe-Cobourg”.

Enkel Filip, Mathilde, Albert, Paola en Elisabeth hebben nu nog de familienaam ‘van België’. Alle andere leden van de koninklijke familie kregen de vraag om hun persoonsgegevens te laten wijzigen. Dit zette vooral kwaad bloed bij prins Laurent.

“Claire, onze kinderen en ikzelf heten voortaan ‘van Saksen-Coburg’, en daar ben ik zeer boos om. Wij heten von Saksen-Coburg, en niet ‘van’. Maar bon, dat staat dus niet zo op onze identiteitskaart. Blijkbaar mag de politiek dat allemaal zo beslissen”, klinkt het zwaar ontgoocheld.