Prins Laurent maakt zich opvallende bedenking over koningschap: "Begrijp ik niet"

door: STG
Koning Filip - prins Laurent
Afbeelding bron: Photonews

Prins Laurent viert volgende week zijn 60ste verjaardag. Al maakt de prins zich ook een opvallende bedenking over hoe het koningschap er dan juist uitziet in ons land.

Prins Laurent viert volgende week zijn 60ste verjaardag. Naar aanleiding van die speciale gebeurtenis, maakt de prins zich een opvallende bedenking in Het Nieuwsblad.

“Een koninklijke familie is gebaseerd op een structuur die ouder is dan de middeleeuwen”, steekt prins Laurent van wal. “Maar die structuur is tot nu toe niet genoeg aangepast, je zou kunnen zeggen dat ik ergens in de middeleeuwen leef.”

Laurent stelt dan ook het koningschap zelf in vraag: “Wat ik niet begrijp, is dat de samenleving altijd zo’n figuur boven de samenleving moet hebben: een president, premier of een koning.” 

Als het van Laurent afhangt, wil hij liefst uit de picture verdwijnen. “Ik blijf beschikbaar voor de mensen die het goed menen en mij vragen, maar ik wil me eigenlijk uit het openbare leven terugtrekken. Ik ben niet belangrijk, mijn boodschap wél. En hopelijk helpt die boodschap mensen", besluit hij.