Prinses Delphine trekt fel van leer: “Wat ze zien, het is allemaal fake!”

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Fans van prinses Delphine, de jongste dochter van koning Albert, moeten ongetwijfeld eens een bezoekje brengen aan Maasmechelen Village. De kunstenares stelt er tot eind augustus enkele van haar werken tentoon.

“Normaal exposeer ik alleen in galerijen en musea, maar dan bereik ik slechts een beperkt clubje”, vertelt de prinses in een exclusief interview met HLN. “Maasmechelen trekt een veel groter publiek aan. Er komen hier heel wat jonge mensen en het is vooral hen die ik een hart onder de riem wil steken”, verklaart de jongere halfzus van koning Filip.

De prinses trekt zich het lot van jongeren dan ook sterk aan. Zo steunde ze met haar deelname aan ‘Dancing With The Stars’ de ‘Make-A-Wish-Foundation’. Nu wil Delphine opnieuw een hand uitreiken naar jonge mensen, omdat ze volgens haar alle steun kunnen gebruiken.

“Wij onderschatten als volwassenen hoe zwaar kinderen en tieners het de afgelopen jaar hadden. Corona, de oorlog in Oekraïne. Hierdoor zoeken ze, meer dan ooit, hun toevlucht in sociale media”, verduidelijkt Delphine. En net daar schuilt volgens de kunstenares het grote gevaar.

“Ze zien beelden bewerkt met filters, waardoor ze onzeker worden. Dat maakt hen angstig en ongelukkig. Maar wat ze online zien: dat is allemaal fake. Het klopt niet, het is niet de waarheid. Via mijn kunst wil ik jongeren eraan herinneren dat ze stuk voor stuk uniek en prachtig zijn”, besluit de prinses.