Queen Elizabeth krijgt slecht nieuws te verwerken: Dubbele tragedie in slechts enkele weken

door: WVDS
Koningin Elizabeth
Afbeelding bron: Photonews

Queen Elizabeth mist duidelijk haar man prins Philip die vorig jaar overleed. Maar nu heeft de Britse koningin nog meer slecht nieuws te verwerken gekregen. 

Twee dagen geleden overleed de toegewijde hofdame van queen Elizabeth. Haar dood is de tweede tragedie die de koningin treft na het overlijden van haar goede vriendin, de hertogin van Grafton Ann Fortune FitzRoy, begin december.

Lady Farnham, die 90 jaar werd, was een naaste vertrouwelinge van de koningin en heeft haar sinds 1987 bijgestaan in haar rol als persoonlijke hofdame.

Ze reed mee naast de vorstin naar de diamanten jubileumdienst in 2012 toen prins Philip te ziek was om aanwezig te zijn. Ze vergezelde het paar ook op koninklijke reizen tijdens haar 44 dienstjaren voor de koningin. 

Een koninklijke bron vertelde aan The Telegraph: "Het is erg triestig voor de koningin. Iedereen hield van Lady Farnham, ze was altijd zo goed gehumeurd. Ze was ook een zeer glamoureuze en aantrekkelijke vrouw. Ze was altijd erg gul voor nieuwe mensen in het huishouden.”