Royaltykenner scherp voor koning Albert: “Staat in schril contrast met hoe hij het aanpakte”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Met prinses Elisabeth heeft België een waardige troonopvolgster. Haar ouders leiden haar goed op om op een dag de troon te bestijgen.

“Toen Filip koning werd is hij niet eens opgeleid door zijn vader”, klinkt het bij royaltykenners Joëlle Vanden Houden in Het Laatste Nieuws.

“Bij de laatste regeringsonderhandelingen die Albert mee stuurde heeft hij zijn zoon nooit betrokken. Maar het was een volwassen mens en een kroonprins. Dan neem je die toch mee?”

Toekomstige koningin

“Toen Mathilde vorig jaar in Kenia op UNICEF-missie ging nam ze Elisabeth gewoon mee. En als Filip zijn toespraak voorbereidt voor de Nationale Feestdag dan is de toekomstige koningin in de buurt. Het staat in schril contrast met de manier waarop zijn vader het aanpakte.”

“Het is intussen ongelooflijk wat Elisabeth allemaal kan”, vindt Joëlle. Elisabeth gaf op haar achttiende verjaardag een inspirerende toespraak. “En bij de herdenking van de Eerste Wereldoorlog maakte ze als 13-jarige indruk met een zelfgeschreven speech”, aldus de royaltykenner.