Aldi heeft belangrijke lessen getrokken uit hamstergedrag bij eerste lockdown

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

België is sinds maandag opnieuw in lockdown. Net zoals bij de vorige lockdown wordt er flink gehamsterd in de supermarkten, maar bij Aldi is men nu goed voorbereid. "Het is absoluut niet nodig dat mensen hamsteren", klinkt het.

Het hamstergedrag herhaalt zich, maar de situatie is nu toch helemaal anders dan in maart. "We zien inderdaad in het algemeen hogere verkoopvolumes in onze winkels", vertelt Aldi-woordvoerder Jason Sevestre aan Redactie24.

"De producten die het meest gevraagd worden door onze klanten zijn de traditionele producten van langere houdbaarheidsdatum, zoals bloem en pasta en ook toiletpapier."

"Vooral in onze grensfilialen is het momenteel heel druk door de lockdown die in Frankrijk is afgeroepen. Toch wil ik benadrukken dat dit niet te vergelijken valt met de situatie die we in maart gezien hebben."

Voldoende voorraad

Aldi heeft lessen getrokken uit de vorige lockdown en is nu goed voorbereid. "Het is absoluut niet nodig dat mensen hamsteren. Onze magazijnen zijn goed gevuld en er is dus zeker voldoende voorraad voorzien."

"We zijn ook beter voorbereid. We hebben onze inkoopprocessen goed onder de loep genomen, in nauw overleg met onze leveranciers, en een aantal verbeteringen aangebracht. We kunnen nu bijvoorbeeld sneller switchen van product A naar product B, mochten er zich problemen voordoen met product A."

"We hebben daarnaast ook een beter beeld van productcategorieën die meer of minder bevraagd worden gedurende een periode met strengere maatregelen."