Colruyt gaat nieuwigheid testen die veel klanten handig zullen vinden

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Bij Colruyt gaat er een nieuwigheid getest worden. Het gaat om een digitale wijnassistent. Die moet klanten tijdens het winkelen helpen om de juiste keuze te maken bij het kiezen van een fles wijn.

"Het idee komt er nadat uit marktonderzoek bleek dat klanten nood hebben aan begeleiding in de wijnrayon", klinkt het.

"Wijn is bovendien een product waarbij klanten zich absoluut niet willen vergissen van aankoop. Het is onder andere het grote aanbod dat de keuze soms bemoeilijkt voor mensen, zeker voor zij dit weinig kennis hebben van wijn."

De digitale wijnassistent is een groot aanraakscherm dat in de wijnafdeling wordt gehangen. Dankzij software worden de klanten via het touchscreen begeleid in hun wijnkeuze.

"Klanten kunnen aan de hand van een eenvoudig keuzemenu door het uitgebreide wijnaanbod navigeren. De criteria in de vragenlijst bestaan uit: prijsklasse, type gerecht waarbij de wijn eventueel zal gedronken worden, kleur van de wijn, type wijn (bijvoorbeeld alcoholvrij) en de streek waarvan de wijn afkomstig is."

"Ook kan de klant aangeven dat hij een fles wijn cadeau wil doen, waarmee vervolgens rekening wordt gehouden."

"Op basis van wat de klant in deze vragenlijst aanduidt, worden er een aantal wijnen uitgelicht, inclusief de beschrijving van waar in de rayon je deze wijnen kan terugvinden. In de applicatie wordt tot slot ook rekening gehouden met geldende promoties en campagnes zoals de wijnfestivals."

De test met de digitale wijnassistent zal gedurende zes maanden uitgevoerd worden in de Colruyt-winkels van Wetteren, Zele, Merelbeke, Liedekerke, Halle en Menen. Daarna volgt er een evaluatie en wordt er bekeken of het project wordt uitgerold naar andere Colruyt-supermarkten.