Jumbo heeft goed nieuws voor de klanten in België

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Supermarktketen Jumbo kan geweldige cijfers voorleggen van zijn winkels in België. Bovendien heeft Jumbo ook zeer ambitieuze plannen op de Belgische markt.

Jumbo kende in het eerste halfjaar van 2023 een omzetgroei van maar liefst 68% in ons land. De Nederlandse supermarktketen benadrukt dat men alles in het werk stelt om de forse prijsstijgingen van essentiële levensmiddelen te beperken.

"Om de nadelige effecten hiervan voor klanten enigszins te bedwingen, neemt Jumbo genoegen met een lagere marge op met name essentiële levensmiddelen en producten van het Jumbo Huismerk", klinkt het.

Meer Jumbo-winkels in België

Jumbo laat verder ook weten dat het voluit zal blijven inzetten op de Belgische markt. In 2023 werden vier nieuwe supermarkten in ons land geopend wat het totaal op 31 brengt. Dit jaar openen nog minstens drie nieuwe Jumbo-winkels de deuren in België.

"De Jumbo winkels in België trekken steeds meer klanten, wat zich vertaalt in een omzetgroei die boven de gemiddelde marktgroei", luidt het. "Door deze gunstige ontwikkeling heeft Jumbo alle vertrouwen in verdere groei op de Belgische markt." Op termijn zou zelfs gestreefd worden naar 100 winkels in ons land.