Lidl reageert na tweet van Pascal Paepen: slechts 1,85 kilo kip in verpakking van 2 kg

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Pascal Paepen deelde een foto op Twitter van een family pack kip die op de weegschaal 1,85 kilo aangeeft, maar op de verpakking wel 2 kilo vermeldt. Een aanzienlijk gewichtsverschil. Wij belden met de supermarkt.

“We hebben de tweet gezien en hebben deze ochtend onmiddellijk naar de afzender van de tweet gereageerd dat dit zeker niet te bedoeling kan zijn", vertelt
Isabelle Colbrandt, hoofd communicatie bij Lidl België, aan Redactie24.

"We moeten duidelijke en zeer strenge regels volgen in die materie. De inhoud van een product moet correct zijn met het vermelde gewicht op de verpakking.”

“Daarenboven hebben we ook alle details opgevraagd bij die persoon. Zo hebben we gevraagd in welk filiaal dit was, waar de kip werd gewogen, of hij het product gekocht heeft enzovoort, zodat we de kwaliteitscheck ook kunnen doen.”

Kwaliteitscontrole

“We hebben bij Lidl België intern ook een eigen kwaliteitsafdeling die voor al onze producten regelmatig kwaliteitscontroles uitvoert. Zij checken heel veel aspecten waaronder ook de grammage."

"De medewerkers van onze kwaliteitsafdeling zijn er mee aan de slag. Zij zijn steekproeven aan het doen. Wanneer ze resultaten hebben, zullen ze die met mij communiceren.”

“Als het gewicht zou afwijken, moeten we dit verder bespreken met onze leverancier, want dat is zeker niet de bedoeling. Er zou een heel kleine gewichtsafwijking kunnen opzitten, maar absoluut niet zoveel als in de tweet werd vermeld. Dat kan niet, dat is niet toegestaan.”

Weegschaal

“We moeten het voorval wel goed in kaart brengen, want de weegschaal die in de winkel staat wordt niet meer gebruikt, men weegt nu aan de kassa. Dus die weegschaal is niet geijkt zoals het moet en dat staat ook vermeld op de weegschaal.”

“We zijn ondertussen ook al in contact met onze leverancier en volgen het heel kort op om alles te bekijken. Wanneer we een duidelijk beeld hebben van wat daar juist gebeurd is, gaan we hier zeker op terugkomen.” 

Tags lidl