Lidl verkoopt belangrijk artikel voor je gezondheid aan minder dan 20 euro

door: STS
Lidl
Afbeelding bron: Photonews

Lidl verkoopt een apparaat waar je een belangrijke gezondheidsparameter mee in de gaten kan houden. Het kost minder dan 20 euro.

Het gaat om een bloeddrukmeter van het merk Sanitas. "Het toestel heeft 2 x 100 geheugenplaatsen", lezen we in de folder van Lidl. Er is ook een risico-indicator en detectie van onregelmatige hartslag voorzien.

Het artikel komt met een opbergtasje en is vanaf woensdag 29 mei 2024 te koop bij Lidl, voor de prijs van 19,99 euro. Je krijgt er drie jaar garantie op. Waarom is het belangrijk om je bloeddruk te monitoren? Dat lees je hieronder.

Hoge en lage bloeddruk

Een te hoge bloeddruk verhoogt de kans op een hartinfarct en een beroerte. "We spreken van een hoge bloeddruk bij 140/90 of hoger. Meet je thuis, dan is je bloeddruk meestal iets lager dan bij de arts. Daarom heb je als je thuis je bloeddruk meet een hoge bloeddruk als deze 135/85 of hoger is", meldt Hartstichting.

"We spreken van een lage bloeddruk wanneer de bovendruk lager dan 90 is of de onderdruk lager dan 60 is. Dit kan leiden tot symptomen zoals duizeligheid, hoofdpijn en flauwvallen."

Bloeddrukmeter
Afbeelding bron: Lidl