Nieuwe Disney-actie van Aldi valt niet in de smaak en daar hebben klanten een goede reden voor

door: BVDO
Aldi
Afbeelding bron: Photonews

De vorige Disney-actie van Aldi was in een mum van tijd uitverkocht. De supermarktketen komt nu met een nieuwe versie, maar daar zijn de klanten niet blij mee.

“Disney is terug bij ALDI! Vanaf nu kan je vijf exclusieve Disney-mokken verzamelen. Haal de magie in huis door te sparen van 17 februari tot en met 13 april 2024”, klinkt het op de website van Aldi.

Sparen is eenvoudig: doe je boodschappen bij ALDI en aan de kassa ontvang je per aankoopschijf van € 20 (per kassaticket en exclusief tabakswaren) 1 Disney-spaarzegel. Je kleeft elke zegel op je spaarkaart.

Heb je 10 zegels, dan is je kaart vol en ruil je ze in tegen 1 mok naar keuze. Volle spaarkaarten kan je inruilen tot twee weken na het einde van de spaaractie. Je Disney-helden Mickey, Minnie, Donald, Pluto en Goofy staan je alvast vol spanning op te wachten*.

Maar klanten vinden het heel erg dat je nu 20 euro moet kopen. Bij de vorige actie kreeg je een sticker voor 10 euro aankopen.

“Ze hebben het extra duur gezet omdat ze niet meer zo’n succes willen zoals met de Disney-glazen. Want toen voor de glazen te sparen was het een zegel per 10 euro. Nu 20 euro: dik overdreven. Je koopt beter een setje in een winkel”, zegt Catherine.

“Wie koopt nu in 2 maand voor 1000 € in de Aldi. Beetje overdreven hè”, reageert Gwendolina.

“Vind 20€ wel veel voor 1 zegeltje. Ik ga elke dag naar Aldi (naast mijn deur) om brood en keer iets van fruit of groenten”, klinkt het bij Sabrina.

“Echt een schande, 1 zegel per 20€. Wie kan dat?”, vindt Lieve.

ALDI verduidelijkt actie voor Disney-mokken

ALDI benadrukt in een reactie dat klanten niet extra moeten betalen en dat het een andere actie dan vorig jaar is.

"Met deze actie willen we onze trouwe klanten de kans geven om Disney-mokken te verzamelen, waarvoor exclusief bij ALDI kan gespaard worden. Het is belangrijk om te weten dat het gaat om een andere actie dan vorig jaar: dit jaar kunnen Disney-mokken verzameld worden en loopt de actie 2 weken langer, waardoor klanten meer tijd hebben om alle mokken te verzamelen", klinkt het bij ALDI.

"Het is niet zo dat je voor één mok € 200 betaalt, integendeel: de mok is gratis voor trouwe klanten. Want per aankoopschijf van € 20 krijgen de klanten telkens een zegel. Hebben ze 10 zegels gespaard, dan kunnen ze hun volle spaarkaart inruilen voor een Disney-mok, exclusief bij ALDI."

"Er hoeft geen extra bedrag betaald te worden door de klant om de mok te ontvangen. Het is op die manier een leuk extraatje voor onze klanten", besluit de supermarktketen.

Tags aldi disney