Pak van 2kg kip woog slechts 1,85kg: Lidl vond de oorzaak

door: WVDS
Lidl supermarkt
Afbeelding bron: Lidl

Onlangs was er de tweet van Pascal Paepen waarbij een family pack kip op de weegschaal in een Lidl-winkel 1,85 kilo aangaf terwijl op de verpakking wel 2 kilo stond vermeld. Lidl beloofde uit te zoeken wat er aan de hand was. 

“We hebben een steekproef gedaan bij onze leverancier en in onze filialen. Daarnaast hebben we ook de allerlaatste testresultaten van onze interne controle opgevraagd’, schetst Isabelle Colbrandt, hoofd communicatie Lidl België en Luxemburg, de aanpak van het onderzoek bij Redactie24.

Geen etiket wanneer gewichtsnorm niet correct is

“Er is een minimum toegelaten marge, zowel naar boven als naar onder, waarbinnen het gewicht van een product met verpakking aan moet voldoen. Het is zelfs zo dat wanneer een verpakking niet voldoet aan de gewichtsnorm, die verpakking geen etiket krijgt. Er wordt eerst gewogen en daarna een etiket gekleefd met het exacte gewicht erop vermeld.”

“Uit de resultaten blijkt dat alle verpakkingen van de kip in kwestie voldoen aan de gestelde normen. De oorzaak moet daarom liggen aan de weegschaal die op de foto staat. Dit is een indicatieve weegschaal die in de winkel staat.” 

Indicatieve weegschaal is schuldige

“Het staat ook vermeld op de weegschaal dat ze niet geijkt is. Mensen leggen soms hun zakje met losse groenten of fruit op de weger om een idee te krijgen van het gewicht dat ze in hun zakje hebben gestoken. Alles wordt juist gewogen aan de kassa.”

Tags lidl