Prijzen stijgen het hardst bij ALDI en Lidl: ALDI reageert op de prijsverhogingen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Het afgelopen jaar hebben we veel dieper in onze geldbuidel moeten tasten wanneer we aankopen gingen doen in de supermarkt. Het is net bij de discounters dat de prijzen het meest zijn gestegen.

Wie zijn aankopen bij ALDI of Lidl doet, heeft de prijsstijgingen het hardst gevoeld. HLN publiceerde cijfers van databedrijf Daltix waaruit blijkt dat de prijzen bij ALDI het sterkst zijn gestegen tussen december 2021 en november 2022, namelijk met 14%.

Lidl volgt op de tweede plaats met een stijging van 13,1%, gevolgd door Carrefour met +10,4%. Opmerkelijk is dat de prijzen bij Delhaize slechts 4,7% zijn gestegen in die periode. Bij Colruyt bedraagt de stijging 7,8%.

Eerder kon u bij ons al lezen dat ALDI reageerde op de bemerking van een klant. Die stelde op de Facebookpagina van de supermarktketen dat ALDI duur is geworden.

ALDI reageerde daarop als volgt: "De prijsstijging heeft betrekking op verschillende factoren. Daarnaast heeft de stijgende transportkost ook een grote invloed op de prijs voor verschillende artikelen. Dit maakt de niet anders kunnen dan onze verkoopprijs mee te laten stijgen."

Maar de populaire discounter maakt duidelijk dat de prijzen in de toekomst ook opnieuw kunnen dalen. "Wanneer het mogelijk is zullen we onze prijzen opnieuw verlagen."