"Prijzen zullen in alle sectoren stijgen": Hoe gaat ALDI om met de prijsstijgingen?

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

De verwachting is dat de prijzen in de supermarkten de komende periode nog zullen stijgen. Zullen we dieper in onze geldbuidel moeten tasten wanneer we onze aankopen afrekenen? Wij trokken met deze vraag naar Jason Sevestre, woordvoerder bij ALDI.

Het succes van ALDI ligt in de lage prijzen en dat wil de supermarktketen ook zo houden. "Voor ALDI vormen producten van hoge kwaliteit aan de laagst mogelijke prijs het kloppend hart van ons discountmodel en dat is onze dagelijkse belofte aan onze klanten."

Jason Sevestre schetst de huidige situatie en die zorgt voor hogere prijzen. "Net als vele andere bedrijven en sectoren hebben wij momenteel ook te maken met een uitdagende én dynamische markt. Na een historisch lange fase van prijsstabiliteit is de wereldeconomie de laatste maanden geconfronteerd met toenemende inflatie."

"De drijvende krachten achter deze ontwikkeling zijn een toegenomen internationale (post-corona) vraag naar grondstoffen, de verstoring van de bevoorradingsketen ten gevolge van de coronasituatie en de aanzienlijke stijging van de vrachttarieven voor het vervoer van goederen."

Tekort aan grondstoffen

"Tegelijkertijd hebben we wereldwijd te kampen met slechte weersomstandigheden die geleid hebben tot misoogsten in bepaalde sectoren zoals de graan-, suiker- en koffiesector. Dit heeft onvermijdelijke prijsstijgingen tot gevolg en, in sommige gevallen, leidt dit tot tekorten aan grondstoffen in de voedingsindustrie. Als gevolg zullen de prijzen in alle sectoren en op een breder front stijgen."

Ondanks de verwachte stijging van de prijzen, zal ALDI er alles aan doen om de prijzen zo laag mogelijk te houden. "Zowel wijzelf als ons klanten kunnen in deze situatie vertrouwen op ons discountmodel, dat ons in staat stelt de prijsdruk doeltreffend tegen te gaan."

"Door slimmere processen en toenemende digitalisering verlagen wij de kosten. Wij spelen op onze beurt –  en daar waar mogelijk - deze voordelen door aan onze klanten in de vorm van lagere prijzen. Dat is tenslotte de definitie van ons discountprincipe."

"Hoewel wij bij ALDI op langere termijn niet volledig aan de mondiale markt- en prijstrends kunnen ontsnappen, zullen we onze belofte ‘producten van hoge kwaliteit aan lage prijs’ nooit loslaten."