Julie Vermeire heeft boodschap voor echte redders na kritiek van kustreddingsdienst op 'De Redders'

door: COS
Julie Vermeire in 'De Redders'
Afbeelding bron: Play4

Vanaf 2 augustus start het nieuwe Play4-programma 'De Redders'. Daarin maken Julie Vermeire en haar vriend Laurins Dursin hun acteerdebuut.

Toen Play4 de nieuwe reeks bekendmaakte, droegen de acteurs een outfit van de kustreddingsdienst IKWV. "Dat was de afspraak niet en we vinden het dan ook heel spijtig", klonk het enkele maanden geleden bij secretaris An Beun in Het Nieuwsblad.

Het IKWV werkte mee aan de pilootaflevering, maar besliste de samenwerking te stoppen. “De voornaamste reden was dat de reeks niet genoeg aansluit bij de realiteit”, klonk het. “Wat onze redders doen, is niet zomaar Baywatch."

Veel respect

Julie Vermeire en co dragen zoals beloofd een aangepaste outfit. Bij Julie is het respect voor echte redders doorheen de opleidingen en opnames alleen maar groter geworden.

"Enorm veel respect voor de echte redders! Chapeau wat zij allemaal moeten doen. Wij hebben een snelcursus gekregen en spelen veel situaties na die jammer genoeg ook echt gebeuren. De zee is ook veel sterker dan je denkt", aldus Julie op Instagram Stories.

Julie Vermeire over redders
Afbeelding bron: Instagram @julievermeire