Royaltywatcher valt iets op bij tv-toespraak van koning Filip

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Koning Filip gaf dinsdag een tv-toespraak naar aanleiding van onze nationale feestdag. Royaltywatcher Wim Dehandschutter viel iets op bij het zien van de beelden. 

Koning Filip is duidelijk nog onder de indruk van de vreselijke ravage die het noodweer van de afgelopen dagen heeft teweeggebracht in zijn land. Tijdens het bezoek aan Pepinister was al te zien dat de koning emotioneel werd bij het zien van de vreselijke gevolgen van de zondvloed.

“Een groot deel van ons land werd getroffen door een ongeziene natuurramp. Onze gedachten gaan naar de families en naasten van de slachtoffers en naar allen die zich in nood bevinden”, start de koning zijn speech. “De koningin en ik zullen nooit de ontmoetingen vergeten met de bewoners van Pepinster.“

Wim Dehandschutter had oog voor detail en deelde na de toespraak enkele berichten op Twitter. “ Koning Filip heeft bij de opnames van zijn tv-toespraak enkele bijzondere foto's op de achtergrond. Let op de linkse twee: De Britse koningin Elizabeth en haar drie maanden geleden overleden echtgenoot prins Philip. Dat lijkt mij eerbetoon aan de man die net geen 100 werd.”

De andere foto’s kon de expert ook nog benoemen: “Zijn 4 kinderen (in de serres van Laken, denk ik), met Mathilde en hun hond Simba (foto gemaakt n.a.v. hun 20ste huwelijksverjaardag in 2019), Elisabeth in leger.”