Afbeelding bron: Photonews

An Swartenbroekx

Actrice

Geboortedatum: 11 juni 1969
Geboorteplaats: Genk
Bekendste programma’s/films: F.C. De Kampioenen

Biografie:
An Swartenbroekx is de dochter van René Swartenbroekx. Swartenbroekx kennen we vooral van haar rol als Bieke Crucke in ‘F.C. De Kampioenen’. Ze heeft ook verschillende tv-scenario’s geschreven, o.a. voor ‘Verschoten en zoon’.


Swartenbroekx heeft ook het scenario voor de F.C. De Kampioenen-film mee uitgeschreven. Voor VT4 presenteerde ze o.a. 'Kickx' en 'Zomertour'.


Swartenbroekx heeft ook meegespeeld in theaterstukken. Ze heeft samen met haar collega Ann Tuts de verhaallijnen bedacht van de komedie ‘Tarara!’.

Ze is ook zangeres en bracht in 1993 haar debuutalbum uit, ‘Mag ik es even’. Ze begon in datzelfde jaar met de meidengroep ‘The Championettes’, naar aanleiding van een eenmalig optreden in ‘De Droomfabriek’. In 2006 heeft Swartenbroekx meegedaan aan ‘Steracteur Sterartiest’, haar goed doel was de Blindengeleidehondenschool.


Swartenbroekx is ambassadrice van de Blindengeleidehondenschool te Genk en meter van de Limburgse afdeling van Mediclowns. In 2015 werd ze ook meter van de ‘1000 km van Kom Op Tegen Kanker’.

Swartenbroekx heeft twee kinderen uit haar eerste huwelijk en ze is nadien hertrouwd met acteur en scenarist Guido De Craene.