Netflix werkt nu niet meer bij sommigen: dit is de oplossing

door: STS
Netflix
Afbeelding bron: Pixabay

Sommige gebruikers van Netflix kunnen het streamingplatform niet langer gebruiken. Dat komt omdat Netflix niet meer op alle tv's werkt.

Vooral mensen die over een wat ouder televisietoestel beschikken zijn getroffen nu Netflix een nieuwe update heeft doorgevoerd. Die moet voor een verbeterde beveiliging zorgen, maar heeft dus een onaangenaam neveneffect voor sommige abonnees.

"Sommige tv's ondersteunen de nieuwe beveiligingstechnieken niet. Netflix is gestopt met de oude beveiligingstechnieken, waarvan geweten is dat die gekraakt kunnen worden, nog te ondersteunen", zei professor Bart Goethals, informaticus aan de Universiteit van Antwerpen, op VTM.

"Mede omdat zij de medeverantwoordelijk dragen dat hackers niet zomaar aan je wachtwoord kunnen of te weten kunnen komen naar welke series en films je kijkt."

Netflix kijken via Google Chromecast

Toch hoeven Netflix-gebruikers niet te wanhopen of meteen een splinternieuw tv-toestel te gaan kopen. "Er zijn tal van mediaspelers - zoals Google Chromecast en dergelijke - beschikbaar, die je toestaan om Netflix te kijken op je tv", stelt Goethals.

Volg Redactie24 nu op Instagram