Elise Roels heeft duidelijke boodschap over haar toekomst bij 'Thuis'

door: LHX
Elise Roels
Afbeelding bron: VRT MAX

Twee jaar geleden vertrok Emma uit 'Thuis' naar Peru, maar intussen is ze helemaal terug. Van het brave meisje van weleer schiet niet veel meer over.

Emma, gespeeld door Elise Roels, verdient de kost duur uit de kleren te gaan voor de webcam. Alsof dat nog niet genoeg is, verleidt ze zo Dries, de vriend van haar moeder.

Elise is erg blij om terug te zijn, ook al is haar rol in 'Thuis' geen fulltime job. Ze geeft namelijk ook les in een middelbare school in Brussel én is tegelijk bezig met het halen van haar lerarendiploma.

Toen ze de aanbieding kreeg van Stef, een van de schrijvers van 'Thuis', zag ze dat absoluut niet aankomen. Ze dacht dat Emma's verhaal afgelopen was, en dat vond ze prima.

"Mijn leven liep op dat moment perfect: ik gaf voltijds les, had mijn studies", zegt ze in Humo. "Maar toen stelde Stef de vraag om terug te keren en moest ik alles overhoop gooien."

Inmiddels staat ze twee dagen per week op de set en de rest van de week geeft ze les. Ze merkt een groot verschil tussen de twee jobs.

"Ik speel graag in 'Thuis', maar als ik thuiskom na een draaidag, ben ik uitgeput. Na een dag lesgeven niet: voor de klas staan geeft me meer energie dan het kost."

Daarom is de kans klein dat ze van het acteren een fulltime job wil maken. Als de combinatie met lesgeven te zwaar wordt, weet ze goed genoeg wat ze zou doen. "Ik zou zo voor het onderwijs kiezen."