Het rommelt achter de schermen bij de cast van 'Thuis': "Alsof we in de uitverkoop worden gezet!"

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren was het nationale stakingsdag. Heel wat mensen kwamen op straat, waaronder ook heel wat acteurs uit 'Thuis'.

De besparingen blijven hun tol eisen op de VRT. Ook bij de acteurs uit 'Thuis' kunnen de besparingen op heel wat ongenoegen rekenen. Daarom kwamen ze ook op straat tijdens de nationale stakingsdag. 

De productie van 'Thuis' zou omwille van deze maatregelen worden uitbesteed aan een extern productiehuis. Meer informatie heeft de cast en crew niet gekregen. Tot nu. Onlangs kregen ze te horen dat er medewerkers zullen zijn die tot 400 euro netto minder zouden verdienen.

Ook van extra legale voordelen zouden komen te vervallen. Eerder beloofde de directie nochtans dat de voorwaarden gelijk zouden blijven. "VRT mag dan wel zeggen dat ’Thuis’ een speerpunt is, maar voor ons voelt dit als een ezelsstamp", zegt één van de hoofdpersonages in Het Laatste Nieuws.

"Ik ga niet zeggen dat de toekomst van 'Thuis' op losse schroeven staat. Maar het moet wel werkbaar en aanvaardbaar blijven voor iedereen. En dat is het nu niet. Wij zijn toegewijde medewerkers en fier op wat we maken. Maar nu voelt het alsof we in de uitverkoop worden gezet", klinkt het nog.

Tags Thuis