Lut Hannes doet straffe uitspraak na exit in 'Thuis': "Ontgoocheld in mezelf"

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Kijkers van 'Thuis' moesten gisteren afscheid nemen van hun favoriete personage. Net geen 25 jaar na haar eerste scène zoekt Lut Hannes, die de rol van Angèle Backx speelt, andere oorden op.

25 jaar na haar allereerste scéne in 'Thuis', zagen we een populair personage uit de reeks verdwijnen. Het vertrek van Lut Hannes, die de rol van Angèle speelt, kwam voor veel kijkers onverwachts.

Angèle besloot om voor een carrièreswitch te gaan als barista op een cruiseschip. In een gesprek met Het Nieuwsblad laat de actrice de echte reden van haar vertrek weten. Na haar gevecht tegen borstkanker; begon ze pas echt na te denken. 

“Er zijn zoveel zinvolle dingen in het leven waarvoor ik amper tijd had", begint ze haar verhaal in de krant. "Ik ben bijna 70 jaar. Wou ik nog jaren intensief acteren of een andere invulling geven aan mijn leven?”, bedenkt ze zich.

Al zag ze die reacties niet aankomen. “Ontgoocheld in mezelf dat ik niet vlugger had ingezien dat ze me bij ‘Thuis’ zo graag zien.” Maar traantjes vloeiden er niet. “Ik was voorbereid. Maar was wel ontroerd door die blijk van waardering", aldus Lut.