Lut Hannes onthult echte reden van haar vertrek bij 'Thuis': "Kreeg het daar steeds moeilijker mee"

door: LHX
Eddy en Angèle
Afbeelding bron: Eén

24 jaar geleden was Lut Hannes voor het eerst te zien in 'Thuis' als Angèle, maar nu is er voor haar een nieuw tijdperk aangebroken. Ze heeft afscheid genomen van haar rol en kijkt uit naar nieuwe uitdagingen.

In een interview met Primo verklaart Lut Hannes waarom ze precies besloot om te vertrekken bij 'Thuis'. "Ik had nog slechts twee decors waarin ik speelde", vertelt ze. Dat waren haar appartement en Bar Madam, waar haar scènes bovendien steeds minder werden.

Ze begon te beseffen dat ze een achtergrondpersonage aan het worden was. "Dan kwam ik na zo'n werkdag thuis en had ik het gevoel dat ik eigenlijk niets had gedaan", klinkt het. "Als je jong bent, stap je daar snel voer, maar met het ouder worden kreeg ik het daar steeds moeilijker mee."

Vorig jaar had ze al eens aan de productie laten weten dat ze graag een wat pittiger verhaallijn wilde, maar er veranderde niets. Daarom zag ze geen andere optie dan opstappen. 

Haar vertrek bij 'Thuis' betekent echter niet dat ze stopt met acteren, integendeel. Ze kijkt ernaar uit om te kunnen proeven van verschillende andere rollen. Een dagelijkse soap, daarentegen, ziet ze niet meer zitten. "Dat is een te groot engagement."