Mathias Vergels doet straffe onthulling over ontslagen bij 'Thuis'

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

De acteurs van 'Thuis' beleven geen leuke periode. Het rommelt dan ook al langer achter de schermen van de populaire soap.

Mathias Vergels speelt al tien jaar de rol van Lowie in 'Thuis'. Recent vertrok zijn personage nog naar een nicht in Finland om te herbronnen. Op heel wat fansites vrezen ze dan ook dat we Lowie niet meer zullen terugzien in Thuis.

De geruchten doen al langer de ronde dat er heel wat ontslagen vallen. Omwille van besparingen bij de VRT werd beslist om 'Thuis' te laten maken door een extern productiehuis. Dat heeft grote gevolgen voor de cast en crew. Tijdens een bezoek aan Radio2 onthult Mathias dan ook belangrijk nieuws over de sfeer achter de schermen.

Wanneer Vanessa hem vraagt of hij nog altijd veel voldoening haalt uit het acteren in 'Thuis' zorgt Mathias voor een opvallend antwoord. "Met periodes. Er zijn heel veel scenes dat je gewoon met koffie moet passeren, maar er zijn ook scenes waar ik energie uithaal. Het is voor die scenes dat ik het doe."

Ook over de sfeer achter de schermen wil hij nog wat kwijt. "Het is zo wat zo en zo nu. Er is die overname, we gaan naar Eyeworks. En dat is natuurlijk een goede boite, maar voor de crew is het een ramp", zegt Mathias. "Heel veel mensen verliezen hun job. Het is de manier waarop die niet helemaal kosjer is. Ik denk dat ik daar niet alleen in sta", besluit hij.