Mathias Vergels doet verrassende bekentenis over 'Thuis': "Was mij totaal vreemd"

door: LHX
Thuis - Lowie - Viv
Afbeelding bron: Eén

Al meer dan tien jaar speelt Mathias Vergels de rol van Lowie Bomans in 'Thuis'. Dat betekent echter niet dat hij altijd al een 'Thuis'-fan is geweest.

Wanneer Mathias Vergels te gast is in de podcast 'De Thuisploeg', blijkt dat hij wat op te biechten heeft. "Ik heb zelf nooit echt naar 'Thuis' gekeken", geeft hij toe.

Gelukkig was dat voor de makers absoluut geen probleem. "Er werd niet van je verwacht dat je ernaar keek of dat je er iets van kende", blikt hij terug op zijn beginperiode. "Er werd gewoon een personagebeschrijving doorgestuurd."

"Ik heb soms gesprekken met Lynn over het feit dat haar personage niet echt een backstory heeft. Lowie heeft dat dan wel, maar het is iets dat ik pas later te weten ben gekomen. Dat Luc mijn vader was, wist ik wel, omdat ik veel met Luc moest spelen. Maar heel die backstory was mij totaal vreemd."

Na een jaar of twee op de set van 'Thuis' besloot hij dat het toch eens tijd was om wat oude afleveringen te bekijken. "Omdat ik vond dat ik te weinig kende", klinkt het.