Mathias Vergels krijgt niet mis te verstane boodschap van 'Thuis'-productie

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Nu het nieuwe seizoen van 'Thuis' gestart is, kunnen kijkers hun hartje weer ophalen met nieuwe afleveringen van hun favoriete podcast. In 'De Thuisploeg', bezoekt Sander Gillis de logo van Mathias Vergels.

Mathias Vergels weet al heel wat jaren gestalte te geven aan het personage van Lowie in 'Thuis'. Bij Sander Gillis komt de acteur met een straffe bekentenis. “Ik zie mijn personage graag en ik begrijp veel dingen die hij doet”, begint Mathias zijn verhaal.

Hoewel 'Thuis' fictie is, kwam het één keer beangstigend dicht in de buurt van de realiteit. “Na de dood van mijn tv-vader Luc (Mark Willems, red.) stapte ik in mijn auto en kon ik niet stoppen met de hele rit naar huis te wenen."

"Ik had echt het gevoel alsof mijn eigen pa gestorven was", zegt Mathias. "Ik wist ook dat ik Mark niet meer zou zien", herinnert hij zich, waarna hij naar de productie is gestapt.

"Ze hebben mij gezegd dat ik meer afstand moest nemen van die verhalen. Dus als ik nu de deur van de studio’s dichttrek, neem ik mijn werk niet meer mee naar huis”, besluit de acteur.